You are here

Pikapesu

Pikapesun säännöt ovat yksinkertaiset

Aseta pesupalloja päällekkäin torniksi ilman mitään apuneuvoja, aikaa 1 minuutti!

2 päällekkäin = noviisi

3 päällekkäin = oppilas

4 päällekkäin = kisälli

5 päällekkäin = mestari

6 tai useampi = ota kuva, tätä ei muuten kukaan usko

PIKApesussa on vain yksi sarja. Siis värilliset ja valkoiset sopivat tässäkin samaan ohjelmaan! Lajia voisi sanoa myös luonteeltaan sukupuolineutraaliksi.

Nimensä mukaisesti PIKApesu on todella pikainen. Tapahtuma on niin nopea, että linkousvaihe jätetään pois ja välinevalikoimaa on myös vähennetty. Varsinaisen pesupalloilun välineistä - Pyykki-Maija ja Pesupallo - on toinen siis jätettävä sivuun.

PIKApesu on niin nopea, että sen aikana ei ehdi korjata tyylivirheitä. Ennalta harjoittelu on siis tarpeen. Harjoitusmetodi on seuraava: Suoritus kestää vain 60 sekuntia - joka on arviolta noin yksi minuutti. Jos harjoitusalueella on ruuhkaa, toista harjoitus vain kerran ja anna tilaa seuraavalle. Jos ruuhkaa ei ole, voit harjoitella toistoja, jotta liikerata ns. tulee selkäytimestä. Harjoittelualue määräytyy sään mukaan. Se lienee ainakin lapsille varatulla alueella. Vaikka harjoittelu on ilmaista, liiallista harjoittelua kannattaa kuitenkin välttää. Se saattaa johtaa ylikuntoon ja pyykin haalistumiseen.

Harjoittelun perusteella PIKApesun mustat hevoset voivat ilmoittautua PIKApesuFINAALIIN. PIKApesuFINAALI alkaa ohjelman mukaan, kun harjoitteluaikaa on riittävästi annettu ja pesuohjelmaan on tarpeeksi osallistujia. Alle kahdella pyykkärillä PIKApesusta ei saada kilpailua aikaan, mutta ohjelma toteutuu. Vähemmällä kuin yhdellä osallistujalla PIKApesuFINAALI peruutetaan ja siinä tapauksessa ilmoittautumismaksut palautetaan lyhentämättöminä laillisine korkoineen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muokata sääntöjä PIKApesun harjoituskauden ja PIKApesuFINAALIN välillä. Finaali pyritään pitämään PIKAisena.

Jaa palkinnot? Tottakai! PIKApesussa on vain yksi sarja, yksi väline, yksi minuutti, yksi suoritus - ja yksi palkinto!

Pikapesun eri versiot

PIKApesusta on kehitetty muitakin versioita. Käytettävä versio mainitaan pesuohjelmassa tai pesuohjeissa.

Kestokilpailussa suorituksia voi tehdä vaikka kuinka monta, rajatuun määrän tai rajatun ajan, kunhan säännöt on annettu etukäteen ja ylipyykkäri valvoo suorituksen. Yleensä kuitenkin korkeimman tornin rakentanut on voittaja ja vähemmän korkean rakentanut jää toiseksi.