You are here

Kyläyhdistys

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja: Ilkka Hietaoja, ilkka.hietaoja(at)dnainternet.net
Sihteeri: Marjo Lähteenmäki, marjo.lahteenmaki(at)dnainternet.net
Rahastonhoitaja: Kaija Alakoski

Kyläyhdistyksen säännöt (linkki)

Santaskylän kyläyhdistys ry:n historia alkoi 15.4.1980, kun nelisenkymmentä kyläläistä kokoontui keskustelemaan kylän yhteisistä asioista ja tulevaisuuden näkymistä. Paikalle oli kutsuttu myös kaupunginjohtaja Ennu Virtanen ja suunnittelusihteri Risto Annala. Paikalla olleet päätyivät oman kylätoimikunnan perustamiseen. Ensimmäinen puheenjohtaja oli Samuli Hietaoja. Perustamisen aikoihin ajankohtaisin asia oli uhka koulun lakkauttamisesta.

1991 oli Santaskylän vuoro järjestää Kankaanpään perinteinen kyläjuhla, jonka juhlapaikkana oli uusi ja ajanmukainen Puntarikosken Paviljonki.

2001 kyläyhdistys julkaisi pitkäaikaisen projektin tuloksena kyläkirjan Santaskylän vaiheita.

2011 kylätalolla järjesti pieni, mutta aktiivinen ryhmä koulun alumnien eli Santasen koulussa opiskelleiden tapaamisen. Paikalla oli myös entisiä opettajia. Ohjelman kisaosuudessa oli mm. kuulantyöntökisa. Ilta jatkui tansseilla Puntarikoskella.

2012 kylätalon tapaaminen järjestyi toisen kerran. Nyt lajina oli saappaanheitto, jossa kenttä uhkasi käydä lyhyeksi. Samoin oli käydä sisätiloissa kisatussa tulitikunheitossa.

2013 kisailusta tuli jo perinne. Pesupalloilun MM-kisoilla laajennetaan tapahtumaa. Tällä kerralla järjestelyvastuussa oli kyläyhdistys.

2014 Pesupalloilu jatkuu 19.7. kyläyhdistyksen tapahtumana. Talvitapahtuma peruuntui lumen puuttumisen takia. Kevättapahtuma 13.4.