You are here

Santaskylän nettisivut uudistuivat

Santaskylän internet-sivujen uudistaminen on ollut harkinnassa jo pitkään. Kaupungin tarjoama sivutila on hyvä kädenojennus kylille ja omat sivut onkin lähes joka kylällä. Palvelu ei kuitenkaan mahdollista ns. nykyaikaisten sivujen toteutusta.

Pesupalloilun MM-kisat vauhdittivat ajatusta ja kokouksessa 28.4.2013 paikalla vieraillut, syntyperäinen santaskyläläinen, nykyinen jämsäläinen, Rauno Salomäki lupautui tekemään ehdotuksen sivustoksi. Hän myös tarjosi sivustolle palvelintilan. Sivusto laadittiin alusta alkaen julkiseksi, eikä erityisiä avajaisia pidetty. Toteutus on siis vielä kesken, vaikka valmiitahan sivuista ei koskaan tulekaan. Sivustolla tulee olemaan ajankohtaisia asioita, blogi-tyyppisiä tekstejä, valokuvia ja tietenkin tavanomaisia sivuja.

Tekniikka mahdollistaa paljon muutakin. Esimerkiksi keskustelupalstaa ei toistaiseksi ole avattu, koska sellainen vaatisi jatkuvan valvonnan ja mielellään myös käyttäjien rekisteröitymisen. Rekisteröityneet käyttäjät voivat jo nyt kommentoida sivuilla olevia uutistekstejä ja joissakin tapauksissa myös sivuja.

Jos hallussasi on mukavia kuvia tai kertomuksia, niitä otetaan mielihyvin vastaan. Myös paperikuvia voidaan hyödyntää. Jos kuvaa käytetään, saat samalla itsellesi kuvasta myös sähköisen version.

Sivuston ylläpitoa on mahdollista hajauttaa, sen mahdollistaa käytetty työkalu, Drupal. Sivuston asettelu ja väriteema on hieman muokattu Danland, jonka kehittäjä on www.danetsoft.com ja www.danpros.com. Heille isot kiitokset!

Myös sivuston sisältöä koskevia toiveita ja ehdotuksia otetaan vastaan.

Santaskylän kylätoimikunta ry